The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lilja, Mathias
Mathias Lilja
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Sångaren, gitarristen och låtskrivaren Mathias Lilja har skyndat långsamt. I ungefär 20 år har han ägnat sig år musik och först nu kommer hans solodebut. Visst är det en sliten klyscha, men i det här fallet kan man säga att den har varit värd att vänta på, utan att ens rodna lite grann.

På den självbetitlade debuten får vi nio originallåtar plus en cover. Låtar som fått växa fram över tid. Som testats mot kollegor och publik och som nu når ända fram i form och uttryck. Låtar som överlevt en rad självkritiska granskningar och som betyder något, som berör.

När man googlar Mathias Liljas namn dyker ofrånkomligen ett antal amerikanska singer/songwriter-namn som musikaliska referenser. Och visst är det så att han inte har uppfunnit hjulet på nya plattan. Han tar en tradition, lägger till sina egen musikaliska erfarenhet och formar utifrån det en nutida och alldeles egen stil. Men det är klart, det är inte för intet som plattans enda cover är Townes Van Zandts »No Place To Fall«.

Nya plattan är inspelad på hemmaplan i Örebro och producerad av Lilja i samarbete med medmusikerna Clas Olofsson och Fredrik Landh.

Mathias Liljas karriär inleddes som sagt för cirka 20 år sedan. Under nästan ett decennium var han sångare, gitarrist och huvudsaklig låtskrivare i 60-talsinfluerade garagerockarna The Strollers. Deras första platta »Falling Right Down« (1999) anses idag som en klassiker bland garagerock-fans. Bandet gav ut ytterligare ett album, »Captain of my ship« (2000), och några vinylsinglar innan de lade ner verksamheten.

Sedan 2000 har Mathias varit sångare och gitarrist i hyllade retrobandet The Maharajas, men nu är det alltså solokarriären och den synnerligen övertygande debutplattan som gäller.

1. Evil
2. Don't Fade On Me
3. Devil's Almanack
4. Give It All Away
5. I Will Stay
6. The Wrong Guy
7. In The Distance
8. No Place To Fall
9. Johanna's Song
10. Let It Grow

Andra album av Lilja, Mathias: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.