The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Halden Electric
Women
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

Norsk:

Halden Electric gikk i studio med en raus håndfull låter for å spille inn et akustisk album, og kom ut igjen med ett akustisk og ett elektrisk. Men gir man ut dobbeltalbum i 2013? Ja, mener Anders Svendsen, hovedmannen bak navnet. 23. oktober lanseres verket.

«Det vanskelige tredjealbumet» ble håndtert med forsiktig tilnærming til å begynne med, men vokste seg til å bli et ambisiøst og særs fruktbart prosjekt. «Vi har 6-8 låter som vi skjøv ut til fordel for helheten, så det er ikke sånn at vi har stappet to disker fulle med alt vi hadde å gi», sier Anders.
Det er mulig å trekke en linje helt tilbake til Dylans «Bringing It All Back Home» eller Neil Youngs «Tonight’s The Night». Men det er også mulig å si at noe lignende ikke har blitt begått i Norge før.

Tro, bitterhet, glede, sinne og ny tro driver oss gjennom en sangsyklus som gir oss gjenkjennelse og nye opplevelser innen forhold og betraktninger. Uten at det utelukker verken klassisk orkestrering eller rock. Dette er dobbel pakning med strykere (cello, bratsj og fiolin) og satan-gitar (sologitarist Thomas Eriksen kalles Satan-Thomas av godmodige venner).

«Det var ju en dubbel CD han haft inom sig. En tvillingplatta där den ena plattan kompletterar den andra och tillsammans blir de något riktigt stort!» (Håkan Olsson, Rootsy)
__________________________________________

Svenska:

För över ett år sedan gick Halden Electric in i studion med en handfull låtar för att spela in ett akustiskt album. Resultatet blev fantastiskt bra men sångaren och låtskrivaren Anders Svendsen hade en känsla av något saknades. Produktion av omslag, mastring och annat drog av oförklarlig ut på tiden och Halden Electric beslöt sig för att göra ett nytt besök i studion under tiden. Och ut kom man med ytterligare nio låtar, tunga, elektriska, kraftfulla. Det var pusselbiten som fick allt att falla på plats. »Women« skulle vara en dubbel så klart. Två skivor som kompletterar varandra och tillsammans blir de något riktigt stort.

Halden Electric närmade sig 'Det svåra tredje albumet' försiktigt till en början, men projektet och självförtroendet växte efterhand.

»Vi hade 6-8 låter som vi inte tog med på plattan för att helheten skulle bli bättre, så det är inte så att vi har stoppat två CD fulla med allt vi hade att komma med«, säger Anders.

Det är möjligt att dra en linje hela vägen tillbaka tillbaka till Dylans »Bringing It All Back Home« eller Neil Youngs »Tonight’s The Night«. Men det är också möjligt att säga att något liknande inte har gjorts i Norge tidigare.

Det är en sångcykel fylld betraktelser och funderingar kring relationer. Här finns hela spektrat: tro, bitterhet, glädje och hopp. Ibland med hör igenkänningsfaktor och ofta med nya perspektiv.

Även musikaliskt är hela spektrat representerat. Här finns allt från snygga stråkarrangemang till vassa taggtrådsgitarrer.

»Women« är ett imponerande verk från en av norskt, nej skandinaviskt musiklivs mest personliga och begåvade låtskrivare!

CD 1:
1. Loving Comes To Life
2. Always You
3. Be For Real
4. Everything You Love
5. Light Your Lantern
6. Good Enough
7. Annie Leaving
8. Move On
9. I Don't Think It's Funny
10. Something Less
11. True Love
CD 2:
1. No More Love
2. These Wounds
3. I Don't Want To
4. See No Evil
5. All I Ever Needed
6. How Much Attention
7. Somewhere
8. Good To Be Alone
9. Trust Your Love

Andra album av Halden Electric:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.