The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Nolan, Joe
Tornado
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Joe Nolan är tillbaka med sin fjärde skiva »Tornado«. Joe har liksom förra gången spelat in i Nashville med nyblivne Bob Dylan-gitarristen Colin Linden som producent. Musikerna är som förra gången idel musikadel fast det spelar mindre roll. Det är Joe som skiner och bevisar att hans talang är äkta vara.

Joe Nolan kommer från Calgary i Kanada och är nu 23 år. Han skivdebuterade redan när han var 16 och han har försörjt sig på sin musik sedan dess. Han är en karismatisk liveartist, både solo och, enligt rapporterna, med det bluesband han ibland extraknäckar hos.

Rootsy fick ett tips om Joe Nolan under Americana Music Conference i Nashville i oktober 2011, lyssnade på plattan och blev knockade. Nolan och hans manager var på plats i Nashville, men hade inga spelningar inplanerade. När vi träffade honom uttryckte vi vårt gillande av plattan, men också en stilla undran om han kunde leva upp till den höga standarden live. Repliken kom dagen efter i form av en inbjudan till en lite intim konsert. På hotellrummet, unplugged och en publik på fem. Efter det var det lilla tvivlet bortblåst. Joe Nolan levererar live lika väl som i studio.

1. I Know the Difference
2. Autumn Sky
3. Pawnshop
4. Tightrope Dancer
5. Tornado
6. I Don’t Want to Wake Up) On the Highway
7. Did Somebody Call the Cops
8. I’ll Still Remember Your Name
9. My Sweet Forever
10. Shambles
11. Massey Hall

Andra album av Nolan, Joe:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.