The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Favorite Hippies
Sidekick Stories
(Rootsy.nu)

Pris: 149 SEK

Blygsam som han är skulle han säkert förneka det, men Favorite Hippies är i stor utsträckning Örjan Mäkis band. Han skriver nästa alla låtarna, sjunger och spelar lead-gitarr. Örjan själv skulle säkert prata om kollektivet, men faktum är att Favorite Hippies bildades och drivs av honom. Men inte ska man förhäva sig och när man nu i vuxen ålder gör sin första platta som huvudperson ska den så klart heta ”Sidekick Stories”.

”Sidekick Stories” bjuder på elva låtar som kan sägas vara ett destillat av all den musik som Örjan Mäki spelat och älskat genom åren. Här finns inga bluestolvor men visst finns bluesen där, ständigt närvarande, om inte i form så i alla fall i själen. Tretton år på vägarna i norra Sverige och Finland med bluesbandet Brickyard sätter sina spår. Efter flytten från Pajala till Kiruna blev det mer blues, innan Mäki gick med i Willy Clay Band där han fick utlopp för sin passion för country och countrydoftande rock.

När nu Willy Clay Band tagit paus på obestämd tid fanns äntligen luckan där och med Favorite Hippies kan Mäki göra sin egen musik utan kompromisser. Och med tanke på bakgrunden är det kanske inte så konstigt att vi hamnar i en tradition som är starkt förankrad i den amerikanska södern. Tidlös rockmusik med djupa rötter, inte nyskapande eller ansträngt modern på något sätt. Bara bra musik gjord med lika delar kärlek och skicklighet. Svårare än så behöver det inte vara.

Örjan Mäki har fått hjälp med att skriva ”Mexican Shores” av ingen mindre än låtskrivarlegenden Chip Taylor och ”Solid Ground” har han skrivit med Willy Clay-kollegan Reine Tuoremaa. ”Hammerdown” är skriven av Reine Tuoremaa och Mattias Kenttä. Övriga låtar är signerad Örjan Mäki.

”Sidekick Stories” är inspelad, mixad och mastrad av Peder af Ugglas och producerad av Peder af Ugglas och Örjan Mäki. Peder spelar även orgel och piano och slide på ett par låtar. Anna-Lena Winter gästsjunger på två låtar.

Favorite Hippies:
Örjan Mäki - sång, gitarr
Fredrik Elenius – trummor
Johan Mäki – gitarr, sång
Mattias Kauppi - bas

1. No. 246
2. Jenny
3. Simple Man
4. Mexican Shores
5. Time To Move On
6. When The Company Rolls In
7. Out On The Road
8. Hammerdown
9. Highway Calls
10. Solid Ground
11. Leaving New Orleans

Lyssna på Spotify

Andra album av Favorite Hippies:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.