The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Landstrom
Land Of Nowhere
(Kullsta Records)

Pris: 149 SEK

Två år efter den kritikerrosade debutplattan ”In the bright daylight” är det nu dags för Landstrom (Carina Landin och Göran Lindström) att släppa skiva nummer två.

”Land Of Nowhere” innehåller tio originalspår inspelade i paret Landstroms studio i Kullsta utanför Hammarstrand.

Till sin hjälp har man även denna gång haft Micke Ajax på trummor. Dessutom förgyller trumpetaren Gustav Hylén ett spår på plattan.

-Kanske finns det någon slags melankoli i det vi gör. Kullsta utanför Hammarstrand, där vi bor är hur inspirerande som helst för att skapa musik. Inspirerande strömningar utifrån världen kan man ju ta in på enkla sätt nu för tiden. Att bo i glesbygd är underskattat.

Landstrom har skapat ett eget musikaliskt landskap där många av inslagen förvisso känns välbekanta. Indierock och pop möter alt.country och americana. Men helheten är om inte unik så i alla fall starkt personlig. Det känns fint att komma hem till Landstroms. Luften vibrerar av starka och stolta melodier. Tempot är ofta makligt, ljudbilden storslagen och samtidigt varm och välkomnande.

Men runt knuten lurar mörkret och det ofrånkomliga vemodet. Skuggorna sträcker sig långt och kylan skär genom märg och ben. Welcome to the land of nowhere!

-Ursprungsideerna är ofta minimalistiska och ibland lite naiva. Utifrån det försöker vi sätta en färg på musiken. Det kan hamna lite hur som helst. Vi har inte för avsikt att hamna i någon speciell genre. Vi är dock svaga för det där lite fulsnygga, skönhet kan finnas i så många skepnader.

Landstrom firar releasen med en konsert den 3 maj på Storsjöteaterns studioscen i Östersund.

Bakom utgivningen av ”Land Of Nowhere” står Landstroms eget bolag Kullsta Records, i nära samarbete med Rootsy.nu.

1. Preludium
2. Welcome To The Land Of Nowhere
3. Words From Far Ago
4. Laws And Faith
5. Open Spaces
6. To My Dearest
7. Travelin´ In Time
8. Up The Chimney
9. From Across The Border
10. Into The Forest

Andra album av Landstrom: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.