The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Frida & the Coolants
Wild Hearted Diamond
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

Frida & the Coolants presenterar sig med ett riktigt vitaminpiller, nog så välbehövligt i dessa mörka tider. ”Wild Hearted Diamond” är en energiurladdning i gränslandet mellan pop, soul och rockabilly.

”Wild Hearted Diamond” är Frida & The Coolants albumdebut. En debutplatta som paradoxalt nog även är en comeback. Inte bara en comeback utan en dubbel sådan om vi ska vara korrekta.

Fridas fulla namn är Frida Snell, som hade en dunderhit med singeln ”Lucky Day” 2001. Året därpå kom kritikerrosade albumet ”Black Trillium” och därefter försvann hon spårlöst från musikbranschen. Återvände till sitt normala liv i Norrbotten helt enkelt.

Den andra ”comebacken” är kanske inte lika dramatisk, men många undrar vad som händer med Willy Clay Band. Ett delsvar får vi nu. Björn Pettersson och Reine Tuoremaa från Willy Clay är båda med i the Coolants. Björn som producent, låtskrivare och musiker och Reine som sångare, låtskrivare och musiker.

Frida & the Coolants har skrivit låtar och spelat live på hemmaplan i ett par år men nu är de redo att presentera sig för en bredare publik.


1. Fool Fool Fool
2. Never Been Tamed
3. One Step Away
4. This Could Be the Beginning of the End of Something Good
5. What About Love?
6. When The Saints Come Stumblin´In
7. The Monkey & The Mule
8. Only A Heart
9. Have Mercy
10. Fisherman’s Revenge

Andra album av Frida & the Coolants: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.