The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
OK Star Orchestra
2012 (LP)
(Rootsy.nu)

Pris: 149 SEK

Ett nytt album från OK Star Orchestra är som att få ett efterlängtat besök från en gammal kär vän. Härligt bekant men ändå har så mycket nytt hänt att mötet blir spännande och inspirerande.

OK Star Orchestra är något av ett unikum inom svenskt musikliv. När man ska försöka beskriva hur de låter faller det gamla namedropping-tricket pladask till marken. Och om man lyckas hitta en snitsig formulering en gång är det inte alls säkert att de låter lika nästa gång. För sanningen är att de låter som inga andra. Ständigt nyfikna och ständigt beredda att ta nya grepp.

Men visst, vi kan väl komma överens om att utgångspunkten oftast finns i afrikansk musik. Vad det nu betyder. Men plötsligt befinner de sig i den svenska urskogen. Eller den amerikanska södern. Eller någon plats man inte riktigt kan placera men som känns vagt bekant.

Nytt när OK Star Orchestra nu släpper sitt fjärde album »2012« (på LP och digitalt) är att det vokala mer hamnat i fokus. Sebastian Aronsson gästar som sångare på funkiga »Got To Go«, Prince Mpedzisi på den makalöst svängiga April Song» och Karl-Jonas Winqvist (Blood Music) på avslutande «The Next Bus".

1. Beans 'n' Rice
2. Got To GoSebastian Aronsson
3. Salong Future
4. Music MirandaAbdus Khadre Cissokho
5. The Bah Beat
6. April SongPrince Mpedzisi
7. Fruktkaka
8. Ono
9. The Next BusKarl-Johan Winqvist

Andra album av OK Star Orchestra:
#6
Cobra Sessions
Musicland
O Temedi Wama (Radio edit)
Sound Classique
The Beat and the Melody
The Beat and the Melody (LP)


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.