The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Roger & The Rockets
Dirty Stuff
(Rootsy.nu)

Pris: 49 SEK

Sångaren och låtskrivaren i Roger & The Rockets heter Roger Häggström.

Jag känner inte Roger Häggström men genom att lyssna på nya plattan ”Dirty Stuff” tror jag mig få en ganska god bild av honom. Eller i alla fall hans skivsamling. Som sannolikt är stor och gedigen. För här är uppenbarligen en man som kan sin amerikanska rotmusik. Som lyssnat mycket på blues, country, rock, rockabilly, bluegrass och annat. Som lyssnat och lärt och gjort musiken till sin egen.

För Roger och hans band är inga plagiatörer. De har hittat sin egen vrå i americanavärlden och skapar där musik som kanske inte revolutionerar världen. Men som värmer och berör och det är väl gott så. Dessutom är Roger Häggström en låtskrivare att räkna med. Han är som sagt väl förankrad i traditionerna men förmår hela tiden att hitta en egen infallsvinkel, en egen twist på americana, Och, inte minst, han har en osviklig känsla för minnesvärda melodier.

Roger & The Rockets kommer från Örnsköldsvik och Umeå och ”Dirty Stuff” är deras tredje album. Plattan är producerad av Pelle Henriksson som även står för trummor och slagverk. Roger Häggström spelar gitarr och andra stränginstrument från hans stora vintagesamling, Björn Sohlin fiol, harmonica och cello, Niclas Vigren bas, Mats Byström keyboards, gitarrer, mandolin och banjo med mera.

Från början till slut är ”Dirty Stuff” en platta som lyser av spelglädje, engagemang och uppenbar kärlek till musiken. Här finns ingen slugt beräknande, bara riktig musik gjord av riktiga människor.

- Håkan Olsson, Rootsy

1. Little Things
2. Storm in a Pond
3. If You Want Me Too
4. Hits & Misses
5. Sweetie
6. Have Mercy
7. Wanna Make Love To You
8. Tread Lightly
9. Smoking Gun
10. Whiskey, Wine and Beer
11. Dirty Stuff
12. Salty Water

Andra album av Roger & The Rockets:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.