The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Bonafide
Ultimate Rebel
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

Nu är äntligen Bonafides tredje album »Ultimate Rebel« här. Tio bredbenta låtar med fokus på groove, tyngd, och genuina melodier.

Bandets sångare och huvudsaklige låtskrivare Pontus Snibb tog denna gång ansvaret för produktionen, och skivan spelades in under ett par hektiska veckor i november förra året i Gig Studion i Stockholm med teknikern Conny Wall (Ane Brun, Electric Boys med flera).

Mycket har hänt i Bonafides karriär sedan förra albumsläppet, 2009 års kritikerrosade »Something´s Dripping«.

Framför allt har bandet turnerat till sig en stor och ständigt växande publik i hela Europa. Två låååånga Europa-turnéer har det blivit, förutom små avstickare på festivaler i Tyskland, Frankrike, Österrike och Spanien. Lägg sedan till ett antal exklusiva klubbturnéer i Spanien och Storbritannien, och bilden av ett hårt arbetande rockband tonar fram. Ett band som vet att endast genom att spela och turnera länge och mycket skapar man sig ett namn och en plattform som genuint rockband.

Tredje singelsläppet från förra skivan, »Fill Your Head with Rock«, blev en hel EP som gick rakt in på svenska Midpricelistans förstaplats. »Fill Your Head with Rock« blev dessutom vald till en av förra årets bästa låtar av anrika Classic Rock Magazine och gav Bonafide en hel del radiotid, och en fin slot på Hard Rock Hell festivalens största scen i december 2011.

I sommar har Bonafide genomfört en bejublad spelning för rekordpublik på årets Sweden Rock Festival. Mellan åtta och tiotusen personer flockades framför Zeppelin-stage för att se en timmes galet energisk show. Bandet fortsätter spela svenska festivaler till långt in i augusti.

Under hösten att fortsätta Bonafide att turnera, såväl i Sverige som utomlands.

1. Make My Own Rules
2. The Mess
3. Too Fired Up
4. Doing The Pretty
5. Blue Skies Red
6. Rough Cut
7. Rag and Bone Man
8. I Want Out
9. Pick A Window (You're Leaving)
10. Rebel Machine

Andra album av Bonafide: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.