The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Nolan, Joe
Goodbye Cinderella
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

»Goodbye Cinderella« är inspelad i Nashville med den mästerlige gitarristen och producenten Colin Linden som lots i de okända farvattnen. I musikerlistan hittar vi även namn som Spooner Oldham (Bob Dylan, Aretha Franklin och Neil Young) på keyboards, Charlie McCoy (Bob Dylan, Elvis, Simon & Garfunkel) på munspel, Dave Roe (Johnny Cash, John Mellencamp) på kontrabas, Chris Donahue (Emmylou Harris, Robert Plant) på elbas och Bryan Owings (Emmylou Harris, Tony Joe White, Delbert McClinton) på trummor. Spelade in gjorde John Whynot (Blue Rodeo, Loreena McKennitt).

Kort sagt en laguppställning av erfarna, briljanta och i vissa fall direkt legendariska musiker som skulle kunna skrämma slag på vilken oerfaren singer/songwriter som helst.

Joe Nolan kommer från Calgary i Kanada och är 21 år. Och han verkar inte ha blivit det minsta 'star struck'. »Goodbye Cinderella« är en på alla vis imponerande platta. Musiker-insatserna och produktionen är såklart strålande, men det är ändå Joe Nolans utmärkta låtar, sång och pondus som gör skillnaden. Skillnaden mellan en bra och en fantastisk platta.

Trots Nolans unga år är detta hans tredje album. Han gav ut sin debut redan när han var 16 och han har försörjt sig på sin musik sedan dess. Han är en karismatisk liveartist, både solo och, enligt rapporterna, med det bluesband han ibland extraknäckar hos.

Rootsy fick ett tips om Joe Nolan under Americana Music Conference i Nashville i oktober 2011, lyssnade på plattan och blev knockade. Nolan och hans manager var på plats i Nashville, men hade inga spelningar inplanerade. När vi träffade honom uttryckte vi vårt gillande av plattan, men också en stilla undran om han kunde leva upp till en höga standarden live. Repliken kom dagen efter i form av en inbjudan till en lite intim konsert. På hotellrummet, unplugged och en publik på fem. Efter det var det lilla tvivlet bortblåst. Joe Nolan levererar live lika väl som i studio.

Joe Nolan kommer att turnera i Skandinavien under 2012.

1. High As The Moon
2. Pray Mama Pray
3. Hold Me Up
4. My Closest Sheep
5. Paranoia Day 36 Blues
6. Letters To Juliet
7. One More Secret
8. Where Do I Go From Here
9. Don't Take My Picture
10. Bottom Shelf

Andra album av Nolan, Joe: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.