The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Guthrie, Arlo
All Over The World
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

Woody Guthrie hade blivit 100 år den 14 juli 2012. Rootsy har bestämt sig för att inleda jubileumsfirandet med en exklusiv soloturné med Woodys son Arlo Guthrie i Danmark, Norge och Sverige. I samband med det ger vi dessutom ut den dubbla samlingen ”All Over The World”.

Arlo Guthrie kan vara världens mest kända artist som aldrig haft en enda hit?

Ja, kanske om hit ska betyda singeletta och en massa radiospelningar. Arlo Guthries låtar har alltid varit för långa, för politiska och aldrig passat i hitformatet. Annars tillhör låtar som den 18 minuter långa verklighetsbaserade ”Alice´s Restaurant Massacree”, ”Coming Into Los Angeles”, som han sjöng på Woodstock-festivalen, och hans version av Steve Goodmans ”City Of New Orleans” den finaste amerikanska musikhistorien.

Arlo Guthrie ägnar sig mycket lite åt nostalgi. Han har fortsatta att turnera och spela in plattor hela tiden. Sammanlagt har det blivit ett 20-tal album. »All Over The World« är en uppdatering av den samling han gavs ut på egna bolaget Rising Son 1991.Men nu har vi lagt till ytterligare 14 låtar och förvandlat den till en dubbel CD.

Arlo Guthrie är som sagt Woody Guthries son. Han beskriver på sin hemsida som att han föddes med gitarren i en hand och munspelet i den andra. I hemmet rörde sig alla stora musiker som Pete Seeger, Leadbelly, Ramblin´Jack Elliott och andra. Redan 1961 gav Arlo sin första egna konsert och som mycket ung i tidigt 1960-tal var han hemtam på alla viktiga scener för dåtidens stora folkmusikboom i New York. Han lyssnade och lärde av artister som Bob Dylan, Joan Baez och Phil Ochs. Han studerade gitarrspelet hos legendarer som Bill Monroe. Han lyssnade på poeter som Allen Ginsberg. Och fram växte egensinniga texter och ett gitarrspel präglat av fingerpicking. Arlo Guthries karriär tog fart 1967 när han 20 år gammal fick ett gigantiskt genombrott vid sidan av alla kommersiella kanaler med ”Alice´s Restaurant Massacree”.

I fem decennier har Arlo Guthrie varvat turnerande och spelande med ett socialt och politiskt engagemang. Hans konserter är happenings med lika mycket humor och berättelser som musik. Bara häromdagen stod han på scenen på Carnegie Hall i New York.

Arlo Guthrie turnerar solo i Skandinavien i januari 2012. I månadsskiftet augusti/september återvänder han hit för att fira Woodys 100 årsjubileum tillsammans med stora delar av klanen Guthrie.

CD 1:
1. All Over The World
2. Oklahoma Nights
3. Massachusetts
4. Ukulele Lady
5. Manzanillo Bay
6. Miss The Mississippi And You
7. When I Get To The Border
8. City Of New Orleans
9. Russian Girls
10. Guabi Guabi
11. Waimanalo Blues
12. Evangelina
13. (Last Night I Had The) Strangest Dream
CD 2:
1. Darkest Hour
2. Slow Boat
3. My Front Pages
4. Here We Are / Way Out In The Country
5. Telephone
6. Dead Or Alive
7. My Old Friend
8. Fence Post Blues
9. Coming Into LA
10. I’ll Be With You Tonight
11. In Times Like These
12. Epilogue
13. Eli
14. Highway In The Wind

Andra album av Guthrie, Arlo:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.