The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lynge, Simon
The Future
(Lo-Max Records)

Pris: 149 SEK

Simon Lynges debutalbum är en briljant uppvisning i konsten att skriva i klassisk singer/songwriter-tradition och ändå få till låtar som är så oemotståndligt catchy att det blir pop av det hela. Den engelska kritikerkåren som fått tjuvlyssna pratar lyriskt om en ny Paul Simon eller Elliot Smith. Eller för att citera The Times: »Lynge could be this year’s José González.«

Simon Lynge är 25 år gammal och kommer från Grönland. Han är inuit och växte upp på Grönlands tundra och i Köpenhamn.

»The Future« är inspelad i Los Angeles och producerad av Matt Forger som var inspelningstekniker på Michael Jacksons »Thriller« och »Bad«.

Två av låtarna från »The Future« har redan använts i reklamsammanhang och en tredje, »Love Comes Back To You«, användes i sin helhet i den senaste American Pie-film. Första singeln från plattan är »Infinitely Yours«, som det finns en makalöst snygg video till, inspelad på en grönländsk glaciär.

www.youtube.com/watch?v=aZp7-HqNIwU

Som barn var Lynge en herde och gick inte i skolan. Han kom i kontakt med musik och berättande genom sin far Karl, som spelade dragspel och jobbade med teatergruppen Tukak.

Tonåren tillbringade Lynge på Holstebro musikkonservatorium i Danmark och ganska snabbt etablerade han sig på den danska singer/songwriter-scenen. Han åkte så småningom till Los Angeles där Matt Forger hörde honom och erbjöd sig att spela in debutplattan gratis.

1. London TownLyssna
2. Full SpeedLyssna
3. Love Comes Back To YouLyssna
4. If You GoLyssna
5. So and SoLyssna
6. Infinitely YouLyssna
7. One Day at the Time
8. Birds Eye View
9. A Beautiful Way to Drown
10. Love is My Umbrella
11. The Future

Andra album av Lynge, Simon:Visa fler Pop/rock-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.