The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Howard Way, The
Never Mind The Country
(Rootsy.nu)

Pris: 100 SEK

Det finns olika vägar att ta sig fram till debutplattan. Vissa hinner knappt ur demostadiet och har inte ens stått på en scen innan det är dags. Andra tar god tid på sig. Testar och förkastar. Skriver nytt och förbättrar. Repar och repar igen. Och möter publiken och tar lärdom av det. Skyndar långsamt helt enkelt.

Umeå-bandet The Howard Way är ett klassiskt exempel på ett ”skynda-långsamt-band”. Det är dryga tolv år sedan bandet bildades av fem mycket rutinerade rockmusiker med varierande bakgrunder. Alla med en stor förkärlek till den amerikanska musiktraditionen. Till en början som ett sidoprojekt men på senare tid på allt mer allvar.

”Never Mind The Country” är ett sällsynt självklart och moget debutalbum med en rad starka originallåtar och några väl valda covers. Lyssna till exempel på öppningsspåret ”Runaway”, ”Time” (en duett med Tony Björkenvall från Willy Clay Band) eller livsbejakande ”Border Music”!

Musikaliskt placerar sig The Howard Way i countryrock-fältet, men man kan också hitta influenser från brittisk pubrock (som i sin tur var influerad av countryrock), men genre-diskussionen är som oftast meningslös. The Howard Way gör musik och låtar som de själva gillar. Oavsett vem som skrivit dem och oavsett genre. Det är feelgood-musik i sin bästa bemärkelse. Kärleksfullt, välgjort och energiladdat.

Förutom redan nämnde Tony Björkenvall gästas The Howard Way av David Sandström (från David Sandström Overdrive, som också medverkar på »big muff guitar”), Nicklas RG Gustafsson (Chrystal Caravan), Maria Erixon (Swinging Doors) samt Sofia Henricsson (Lucky Bob).

«Never mind the Country" är producerad och mixad av Pelle Henricsson


The Howard Way:

Tomas Hellgren - lead vocals and acoustic guitars
Ingemar Almeros - electric guitars
Ulf Edlund - pedal steel guitar
Bror Stendahl - bass
Pelle Henricsson - drums and percussion

1. RunawayLyssna
2. TimeLyssna
3. Clock Tower SquareLyssna
4. Don’t Look BackLyssna
5. Crazy HeartsLyssna
6. Soft And LowLyssna
7. Rainy Night In GeorgiaLyssna
8. Border MusicLyssna
9. What’s So Funny About Peace Love and UnderstandingLyssna
10. Close Up The Honky TonksLyssna
11. Traces Of BetrayalLyssna
12. Twilight WaitingLyssna

Visa fler Americana/country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.