Album
Bange, Alice
Small Town Girl
(Diverse)

Pris: 129 SEK

Alice Bange är en 'small town girl'. Eller rättare sagt, hon har till och med svårt för små städer och föredrar egentligen livet på landet. Men när det var dags att spela in debutplattan valde hon ändå att dra till stan. Och inte vilken stad som helst. Resan gick till Nashville och The Jukejoint Recording Studio.

Efter knappt två veckor kom Alice Bange hem med »Small Town Girl«, en strålande platta som trots att den är inspelad i Nashville inte är direkt country. Istället har producenterna var Gregg Rubin och Mark Polack skapat en miljö som närmast kan beskrivas som någon sorts melodiös pop med folkton. Alice backas av etablerade 'session-men' från Nashville, till exempel Rico Thomas, Garret Buell, Jonathan Lawson, Tim Lauer och Matt Butler.

Sångerna på »Small Town Girl« är skrivna över ett decennium. För inspelningen valde Alice bange helt enkelt ut elva låtar som alla har en speciell plats i hennes hjärta. Hon låter lyssnaren ta del av en 16-årig Alice funderingar om livet och kärleken fram tills idag då hon hunnit bli 26 år gammal.

1. Under your spell (the willowtree song)Lyssna
2. Crazy little friend of mineLyssna
3. Oh what a dayLyssna
4. Land of dreams (Amanda's Lullaby)Lyssna
5. Yellow fieldsLyssna
6. Not meant to be
7. Alone at night
8. Ready for love
9. Get a good start
10. Small town girl
11. Darling one

Visa fler pop/rock-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.