Rootsy logo  
Rootsy logo
Bäst just nu enligt Mattias Bergqvist

Magnus Carlsson & The Moon Ray Quintet
Magnus Carlsson & The Moon Ray Quintet


Goran Kajfes. Per ”RusktrĂ€sk” Johansson. Och pĂ„ sĂ„ng: Magnus Carlsson frĂ„n Weeping Willows. Och en massa covers, frĂ„n Paul Weller till The Doors, i Kajfes versioner oemotstĂ„ndliga lĂ„tar som sockras och saltas och peppras till vackra inrĂ€ttningar.

Maxwell
BLACKsummerÂŽsnight


PÄ dyra kuddar och med de största av uppstoppade djuriska drifter gungar Maxwell i ett vÀl inövat höfttempo som fÄ av dagens soulsÄngare behÀrskar.


Charles Mingus
Ah um


»Ah um« frÄn 1959 finns nu i en »legacy edition« som smakar betong, skitiga gator och urban cigarettrök pÄ valfri kÀllarklubb. SÄ vÀlkommen till galenskapernas melankoliska trÀdgÄrd dÀr rötter vÀxer och frodas i svettens vÀlbehag.

R. Kelly feat. Keri Hilson
Number one


Typisk Kelly-lÄt. Men en lovande första singel till det album som enligt de flesta rapporter ska finnas tillgÀngligt i mitten av oktober. R-förvÀntningar i början av hösten Àr alltid lika underbart.

Whitney Houston
I look to you


Bra, inte utomordentligt och inte heller magiskt, fast ÀndÄ en vÀrdig comeback. Och det rÀcker för stunden.

The Dead Weather
Horehound


Jack White!

George Pelecanos
The Way Home


Pelecanos blir bÀttre. Och han var redan mÀstaren. »The Way Home« Àr Ärets hittills bÀsta lÀsning.

Dark Blue

Tv-serie som mellanmjölk, som varken berör eller blir trÄkig, men som jag inte kan fÄ nog av. BÀttre Àn mycket, men likt »Burn Notice« en serie man ser utan att reflektera dÀrtill.

The Pepper Pots
Now!


LĂ„tar som Ă€r förankrade i sextiotalets mest renrakade soul. Under stunder Funk Brothers-fint och vĂ€lgjort, men utan den riktiga Smokey-skĂ€rpan i texterna. Å andra sidan: vem har det i dag?

Harlan Coben
Long Lost


De sista sidorna Àr sÄ pass knasiga att det nÀstan blir löjligt, Àven om Cobens fantasi skapar en verklighetshypotes som inte kÀnns helt omöjlig. Likafullt: Myron Bolitar Àr tillbaka. Och i hans fortspÄr spÀnning.


Mad Men

Snygg och vÀlskriven tv-serie och med en tredje sÀsong som kan bli bÀttre Àn de bÄda första.

Golden Silvers
True Romance


Brittisk hajp som Àr hopskruvad pÄ rÀtt sÀtt, med en lekfullhet som kÀnns igen, den som gjorde Ray Davies berömd, sÄdant som Blur och Damon Albarn la i mixen. Framförallt »Please Venus« höjer humöret de sista behövande stegen.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.