Rootsy logo  
Rootsy logo
Bäst just nu enligt Lars Svensson

2019-06-16

The Maes
(themaes.com.au)

Systrarna Maggie och Elsy Rigby från Australien bildade tidigare The Maes Trio, med fyra album bakom sig. Numera är man en duo och debuterar som sådan med detta album, inspelad i olika studios i Canada, Irland och Skottland. Duon gör en väldigt egensinnig musik som ändå väl bottnar i den traditionella singer-songwriter genren, tänk systrarna McGarrigle. De ofta intrikata arrangemangen framförs med akustiska instrument; gitarr, banjo, mandolin, ukulele, fiol och cello. Lägg därtill de strålande vokala insatserna och låtitlar som ”Driving Ali Through Mining Town” och ”Tenderness and Alcohol” så är du hemma.


Tom Russell
October in the Railroad Earth

(Proper)

Tom Russell är flitig, i dag kanske lika mycket konstnär som singer-songwriter. Nya plattan avviker inte från senare års produktion; genomarbetade texter, bra melodier och arrangemang. Det som lyfter den här samlingen är ”T-bone Steak and Spanish Vine”, en reflekterande berättelse om ett återbesök till en bar där karriären en gång för länge sedan tog sin början. Russell förmår här i varenda ton och stavelse framkalla för lyssnaren en värld som en gång var och aldrig kommer åter. Hjärtskärande.

Lazy Afternoon
Almost Home

(Paraply Records)

Gotlandsbandet Lazy Afternoons andra album innehåller tolv låtar, den övervägande delen skrivna av gruppmedlemmen Bo Ahlbertz. Låtarna är en stilsäker förening av country, cajun, rock och irländsk folkmusik. Ett annorlunda inslag i den annars traditionella instrumentsättningen är inkluderandet av durspel och irländsk bouzoki. Albumets inledande ”Make Love Real” skriven av Christina Säfsten och försett med ett väldigt snyggt körarrangemang av högsta karat. ”Every Time” blir också snabbt en favorit.

Ulf Lundell
Tranorna kommer

(Parlophone)

Lundell har gått in i studio med sju av de låtar som släpptes på den akustiska ”Skisser” förra året och nu spelat in med kompmusiker vilket är ett klart plus. Framför allt texterna har tjänat på de fylligare arrangemangen, men även melodierna sätter sig bättre. Titelspåret och ”Färgat glas” hör till de bättre i Lundells senare kanon.

Shirley Collins
The Sweet Primeroses

(Topic)

Brittiska bolaget Topic Records fyller 80 år och firar med en serie återutgivningar bland annat Collins ”Sweet Primeroses” från 1967, nu utökad med fyra spår från en EP. 20 sånger ur den brittiska folksångskatalogen där särskilt inledande ”All Things Are Quite Silent”, med syster Dolly Collins ackompanjerande på en medeltida bärbar piporgel, lyser alldeles underbart.

2019-02-28

Bob Livingston
Up the Flatland Stairs

(Howlin´ Dog Records)

Livingston har ett imponerande CV. En av grundarna av legendariska Lost Gonzo Band, som ju förutom egna skivor även spelade med Jerry Jeff Walker och medverkar på i stort sätt alla hans album. Michael Martin Murphy, Butch Hancock och Terry Allen är andra han spelat med. Bob Livingston har inga bekymmer att växla genrer, här finns suverän Western Swing, ”Public Domain”, som kunde varit skriven av Bob Wills men är som det mesta av materialet här skrivet av Livingstone. ”A Cowboys Lullaby” är en bra ballad som växer till sig och där Kelley Micwee bidrar med en skir sånginsats. På det hela är det ett bra album, omväxlande och välproducerat. Kul också att man har med orgel bland instrumenten. Men 17 låtar är några för mycket. Albumet hade vunnit på att beskäras en del.

Bobbie Gentry
The Girl From Chickasaw County – The Complete Capitol Masters

(Universal)

Den här boxen motiverar faktiskt sin existens. Hennes sju album för Capitol samt en liveupptagning från BBC och, så klart, tidigare outgivet material. Stilpoäng för versionen av ”In the Ghetto”.

The Feralings
(Egen utgivning)

The Feralings från Iowa består av trion Nicole Upsearch, Benj Upsearch och Patric Bloom. Det här är deras debut EP som är en stilsäker blandning av folk, bluegrass, jazz och Americana. Inspelningen har pågått under flera år då bland annat föräldraskap och andra privata göromål kommit emellan. Sättningen är i huvudsak akustisk med banjo som dominerande instrument. Alla tre delar på låtskrivandet. Nicole Upsearch sjunger övertygande och har ett mycket personligt uttryck vilket också bär upp låtarna där många har en low-key prägel. Den här debuten övertygar.

Tomas Andersson Wij
Splitter vol. 1


En samling låtar som av olika anledningar inte kom med på ordinarie albumutgåvor och några bär också på ett släktskap till andra mer bekanta alster. Albumtiteln ”Splitter” är inte fel men jag tycker ändå att låtarna håller ihop bra. Och ”Just idag är du nära” är en av TAW:s bästa låtar.


Terry Callier
The New Folk Sound of Terry Callier

(Universal)

En återutgivning av Calliers debutalbum från 1965. Terry Callier är en av flera afrikansk-amerikanska artister som kom fram i decennieskiftet mellan femtio-l och sextiotal. Odetta, Joe and Eddie, Jackie Washington och The Tarriers är några andra. Att Callier är påverkad av Josh White och Paul Robeson är tydligt men han ett alldeles eget uttryck även när han här håller sig till en mer traditionell repertoar som ”Cotton Eyed Joe”, ”The Golden Apples of the Sun” och ”900 miles”. Callier sjunger med mjuk, hypnotisk röst till gitarr, enda övrigt instrument är bas. Även om materialet känns väl igen från andra artister, bland annat ovan nämnda, är det här en väl motiverad utgåva.
2018-08-06


Peter LeMarc
I Karlsson källare

(Peter LeMarc Musik)

När ”Den tunna tråden” släpptes 2016 deklarerade LeMarc att det får vara bra nu, lusten att spela in och ge ut ny musik fanns inte kvar. Skälen var flera. Dock har ropen fortsatt att skalla; Ångra dig Peter! Resultatet har vi här. Fyra låtar inspelade under enkla förhållanden i Peter Karlssons källare, där ”Alla jävlars dag” och ”Två veckor i en annan stad” är tydliga bevis på att det vore tacksamt med ett återbesök i källaren. Så bra är det här.

Tom Rush
Voices

(Appleseed)

Det är i år 50 år sedan Tom Rush släppte sitt klassiska album ”The Circle Game”. Jag minns att jag hade svårt att ta till mig det, bara ”No Regrets” föll mig i smaken. Nu är albumet en av mina öde ö skivor. På albumet introducerade Rush sånger skrivna av några nya, unga talanger som Joni Mitchell och Jackson Browne. Det är nog ingen överdrift att påstå att albumet hade stor betydelse för den singer-songwriter generation som då var på väg. På sjuttiotalet släppte Columbia en handfull utmärkta album som innehöll såväl egna som andras låtar. Efter detta har Rush endast sporadiskt släppt album, i huvudsak på egen etikett. 2009 kom utmärkta ”What I know” och nu släpper Appleseed ”Wings”. Nog har väl Tom Rush skrivit angelägnare sånger än dem han bjuder på i den nya samlingen. Jag kan sakna den svärta som han i sina bästa stunder berikat sina album med. Men sällan har sången varit så avspänd, ogarderad och tillgänglig. Det är en njutning att höra. Och även om albumet inte skakar om lyssnaren med nya erfarenheter och insikter så dröjer den kvar i sinnet som ett slags eftervärme.

Dave Alvin and Jimmie Dale Gilmore
Downey to Lubbock

(Yep Roc)

Det är inte alltid det faller väl ut att fösa ihop egon med egna agendor. Dylans bravader med Greatful Dead är ett bra exempel. Men det här är riktigt bra. Alvins och Gilmores karaktäristiska röster väver bra in i varandra och låtvalet är oantastligt. Egna alster blandas med fina versioner av Steve Youngs ”Silverlake” och John Stewarts ”July, you´re a Woman” för att nämna några.

Mona Wallin
To Build a Fire

(Heatherhall Records)

Mona Wallin från Ljusdal gör 2018 en stark albumdebut även om inspelningarna är från 2015. Albumet innehåller åtta egna kompositioner där särskilt ”Cold Come Back” och ”Six Black Horses” låter förstå att här är en sångerska vi kommer att få höra mer av. Texterna håller hög klass liksom musiken. Det behövs inte många lyssningar innan låtarna fäster. Starkt bidragande till det lyckade resultatet är kompmusikerna som innovativt och med stor känsla blir en del av helheten. Imponerande, men ett minus att texten på CD-omslagets insida är omöjligt att läsa.

True North
Open Road Broken Heart

(True North)

Americana med en rejäl dos bluegrass är en bra beskrivning av den musik True North företräder. Gruppen frontas av Kristen Grainiger och Dan Wetzel kompletterade av Dale Adkins och Suzanne Pearce Adkins. De flesta låtarna är skrivna av Grainiger och handlar ofta om händelser i vardagen. Även om ingen låt sticker ut är jag särskilt förtjust i ”One Way Ticket” och den vackra ”Ratio of Angels to Demons”.

Ashley Monroe
Sparrow)
(Warner Music)

Öppningsspåret ”Orphan” tar andan ur mig. Som hon sjunger. Stråkarrangemangen är genialiska och understryker Monroes texter om vikten att titta bakåt för att kunna gå framåt. Fan vet om inte ”Sparrow” är årets album.

[b]Annie Keating
Ghost of the Untraveled Road

(www.anniekeating.com)

“Ghost Of The Untraveled Road” är en samling sånger, fem för att vara exakt, tillkomna under Annie Keatings Europaturné förra året. Hon kallar dem ”road songs”. EPn är Brooklynbaserade Keatings sjunde album. Sångerna har välbekanta teman; kärlek, längtan och minnen. Mandolin, fiol och steel stöder förtjänstfullt Keatings något dova röst och gitarrspel. CD-omslaget är lika vackert som innehållet.
2018-04-27

Courtney Marie Andrews
May your kindness remain

(Loose)

CMA fortsätter att skickligt berätta om händelser i sin vardag och räds inte att vara självutlämnande i texterna. Själv föredrar jag de lugnare spåren där ”Took you up” och This house” bör särskilt framhållas.

John Prine
The tree of forgivness

(Oh Boy)

John Prine tillhör den skara artister som blir allt bättre åren vilket det här albumet bevisar.

Kacey Musgraves
Golden hour
(MCA)

Når inte upp till hennes två föregående album men ”good enough”.

[b]Frida Andersson
Håll mig hårt

(Casual Friday)

Finlandssvenska Frida Andersson är en ny bekantskap för min del. Det här albumet kom redan 2014 men får ändå vara med här. Frida Andersson har skrivit sju av albumets nio låtar där särskilt ”Vilsen i Stockholm” visar på hennes kvaliteter både vad gäller förmåga att skriva text och musik. Men det är en text skriven av hennes farfar, ”Håll mig hårt”, som lyfter den här skivan. Hennes lyhörda tolkning berör starkt. Dessutom finns här en version av Lundells ”Jag saknar dig” som i sin enkelhet ger en annan ingång till Lundells text.

Mary Chapin Carpenter
Sometimes just the sky

(Lambert Light Music)

Nyinspelning av tidigare favoriter samt en ny låt (titeln). Inspelat i England med Ethan Johns som producent.

Eva Hillered
New me

(Hill Songs)

Ett extremt bra album från första till sista låt. De två inledande spåren, titellåten och ”The curtain” är lysande men kräver några lyssningar innan de landar. Medverkande musiker bidrar starkt till att det här är så bra.

Deborah Henriksson
Near and far

(DHP Records)

Ännu en ny bekantskap. Tillsammans med Mats Nyman har Deborah Henriksson producerat ett album som tar lite tid på sig innan det fäster.2017-09-04

Phil Ochs
Live in Montreal 1966

(Rock Beat)

Den här CDn är inspelad strax efter att Ochs lämnat Electra och innan hans första släpp på A&M Records (Pleasures of the harbor). Här finns således en del sånger från åren på Electra, där särskilt ”Changes” och ”There but for fortune” så klart sticker ut. I övrigt får vi en palett med sånger som kommer att finnas med på de kommande tre albumen för A&M, bland annat ”Flower lady” och ”Joe Hill”. Här finns också en åtta minuter lång version av ”Doesn´t Lenny live here anymore” som släpps i en väsentligt nedbantad version på ”Rehearsals for retirement” (1969). Skivan som är producerad av Michael Ochs är den bästa live-inspelningen med Phil Ochs jag hört, det har ju kommit några stycken under senare år. Därför är det här ett givet köp för oss philologer.

Diverse artister
American epic

(Sony Legacy)

En box som gör skäl för talesättet att det var bättre förr! Årets återutgivning så här långt.

Buffy Ford Stewart
Once upon a time

GRA Records

Spännande och innovativt album från BFS. En begåvad blandning av dels eget material dels från John Stewarts digra katalog.

Frida Hyvönen
Kvinnor och barn

RMV Grammofon

Kom visserligen 2016 men nådde mina öron först i början av sommaren. Skivan för tankarna till Joni Mitchells album ”Blue”. Här finns två låtar som fullständigt tar andan ur mig; ”Fredag morgon” och ”Sjön”, den senare för tankarna till Billie Gentrys ”Ode till Billie Joe”.

Elvis Presley
A boy from Tupelo – The complete 1953-1955 recordings

(Sony Legacy)

Släpptes i anslutning till att det är 40 år sedan Elvis bortgång. Allt är inte bra men ljudet är fantastiskt. Medföljande bok (120 sidor) redovisar i text och bild vad som hände dag för dag mellan första besöket i SUN-studion till när RCA tar kommandot.2017-06-01

Tom Russell; Play One More
The Songs of Ian & Sylvia

(True North Records)

Tom Russells nya är en hyllning till sina ”partner´s in crime”, Ian & Sylvia Tyson, som mellan 1962 0ch 1972 släppte 13 albums fyllda med såväl egna alster som sånger ur den traditionella folk-song kanonaden. Russel har valt mindre kända låtar, här finns således vare sig ”Four strong winds”, ”Summer wages”, ”Someday soon” eller ”You were on my mind”. Men det gör inte någonting för den här samlingen visar övertygande vilka utsökta låtskrivare Tysons var (är), de skrev mestadels var och en för sig.

Russell har hjälp av Cindy Church, bakgrundssång och Grant Siemens på gitarrer av diverse slag. Särskilt Cindy Church imponerar med sitt följsamma vokalstöd som harmonierar övertygande med Russells egna starka vokala insats.

Skivan avslutas med två tidigare outgivna demoinspelningar med Ian & Sylvia.
Bästa spår: ”Short grass” och ”When the wolfs no longer sings”.

Sam Outlow
Tenderheart

(Six shooter records)

Lika övertygande som förra albumet ”Angelino”. Bästa spår; ”Bottomless mimosas” och ”Bougainvillea, I think”. Ska bli spännande att se honom i sommar.

Per Gessle
En vacker natt

(Space Station)

Gessle goes americana? Nja, inte riktigt även om det mesta är inspelat i Nashville. Dock visar ”En vacker natt” att Gessle definitivt har lämnat pojkrummet och växt upp. Här finns åtta låtar med en annan, mognare botten än de sedvanliga dängorna. Melodier är grabben bra på, det kan ingen ta ifrån honom.

Angaleena Presley
Wrangled

(Thirty Tigers)

Övertygar stort men betydligt mer svårfångad än förra albumet.

Elvis Presley
I´m leavin´

(Sony)

I början av sjuttiotalet spelade Elvis in låtar till ett julalbum och ett med religiösa sånger. Frågan är om Elvis även hade planer att spela in ett ”folk-song” album, för under dessa sessioner spelades även material in från Gordon Lightfoots, Buffy Saint-Maries, Troy Seals och Kris Kristofferssons kataloger.
Inspelningarna spreds sedermera ut på olika album under sjuttiotalet.
Till Record Store Day 2016 samlade Sony ihop tolv låtar till en vinyl-LP med titeln ”I´m leavin´ (Folk/Country)”. Själv upptäckte jag skivan först på årets RSD.

Urvalet är lysande; här finns exempelvis Gordon Lightfoots klassiska ”Early morning rain” och ”For lovin´me”, Bob Dylans ”Tomorrow is a long time” och ”Don´t think twice”, Kristofferssons ”Help me make it through the night”.
”I´m leavin´” är en riktigt begåvad samling som ytterligare understryker Magnus Erikssons tes att Elvis var färgblind!2017-03-16

David Crosby
Lighthouse

(Up/Verve)

Nästan i klass med solodebuten ”If I only could remember my name” känns nya samlingen som en naturlig uppföljare drygt 45 år senare. Crosbys sång och gitarrspel är intimt sammanvävda i de nio låtarna. Crosby gör musik i John Coltranes efterföljd. Bästa spår: ”By the light of common day”.

Miranda Lambert
The weight of these songs

(Sony)

En ny bekantskap för mig. Skriver musik i samma, om jag får kalla det tradition som exempelvis Angelina Presley, Amanda Shires och Margo Price. Stilsäkert och spännande, dock är 24 spår väl mastigt att lyssna vid ett och samma tillfälle. Hälften kunde vara nog som Hans Alfredsson uttryckte det.

Säkert
Däggdjur

(Razzia)

Få har som Säkert förmågan att vara samhällskritisk och samtidigt rolig. ”Däggdjur innehåller några av hennes bästa låtar. Ackompanjerad av gitarr, stråkar och piano men det är Annika Norlins röst som får ihop alltsammans till den syntes som gör att hon är en angelägen artist.

Alison Krauss
Windy City

(Capitol)

En liten besvikelse vid första genomlyssningen, sedan växer den vid varje lyssning. Vi får vad vi förväntar oss: lysande sång och arrangemang som är genomarbetade in i minsta detalj. Men Elvis Presleys version av ”Gentle on my mind” besegrar hon inte!

Brandy Clark
12 Stories

(Warner)

Det händer ju att man köper en skiva, lyssnar och ställer in den i hyllan. ”12 Stories” inspelad 2014 och alltså stått några år i hyllan. Förra veckan kom den fram och har fått bekänna färg. Just nu är Clarks debut den skiva som jag lyssnar mest på. Varje sång berör, framförandet är oanstastligt liksom arrangemangen. Brandy Clark ska bli spännande att följa. Förra året släpptes ”Big day in a small Town”, den lär inte hamna direkt i hyllan.Bäst just nu, november 2016

The Complete Trio Collection
Rhino

1987 kom ett sedan länge planerat samarbete till stånd mellan Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt, vilket resulterade i den utmärkta ”Trio”. Det kom att dröja till 1999 att få till en uppföljare, ”Trio II”. Nu släpps dessa två album tillsammans med en CD som innehåller alternativa versioner, outgivet och i nya mixar i snygg förpackning. De här albumen har behållit sin fräschör. Den outgivna ”Waltz across Texas tonight” skriven av Harris och Rodney Crowell är en riktig pärla.

Elvis Presley
Way Down in the Jungle Room

Sony Legacy

Begåvad återutgivning av Elvis sista inspelningar. Ett övertygande bevis att John Lennon hade fel i sin uppfattning att Elvis ”dog” när han ryckte in i armén.

Toni Holgersson
Nordic Noir

Amigo

Sista delen i en enastående triologi som började med ”Ibland kallar jag det kärlek” (2010) och ”Sentimentalsjukhuset” (2012). Till skillnad från Holgerssons tidigare plattor har han inte skrivit materialet själv, det har Charlie Engstrand gjort men vars texter är väldigt Holgersonska i uttrycket. Arrangemangen är lågmälda liksom sången. Utmärkt producerat av Holgerssons son Dante Kinnunen. Toni Holgersson är värd en större publik än vad han har idag. ”Nordic Noir” är en av årets bästa skivor. Minus dock för medföljande texthäfte där den vita texten mot blå/svarta bakgrunder gör texten i princip oläslig.

John Prine
For better, or worse

Oh Boy

Uppföljaren till duettskivan ”In spite of ourself” (1999) där Prine tillsammans med sina kvinnliga duettpartners med stor framgång tolkade klassiska countrylåtar. Duetten mellan Prine och Iris Dement i titellåten, skriven av Prine själv, är oförglömlig. Iris DeMent är med på några spår även på nya duettplattan till vilken Prine bjudit in nya partners bland annat Kacey Musgraves, Kathy Mattea, Allison Krauss och Lee Ann Womack. Duettskivor brukar mera sällan motsvara högt ställda förväntningar men ”For better, or worse är ett klart lysande undantag.

Leonard Cohen
You want it darker

Columbia

Titelspåret och ”Traveling light” är två av Cohens starkaste sånger någonsin.

The Coal Porters
No. 6

Prima Records

Ny bekantskap. Det tar lite tid innan den fäster.

Jean Shepard
Five classic albums plus singles

Real Gone

Jean Shepard som gick bort alldeles nyss var en av de bästa countrysångerskorna. Den här samlingen innehåller fem av hennes album för Capitol mellan 1956 och 1961 samt singlar, totalt 105 låtar. Skinn på näsan hade hon också, det skvallrar titlar som ”Act like a married man”och ”I rather die young”. Här finns också ”A satisfied mind”, en av countryns allra bästa låtar. Allt för under hundralappen.

Van Morrison
Keep on Singing

Exile

Morrison brukar ju regelbundet av svenska recensenter avfärdas som en sur gubbe som inte insett att han passerat bäst före datum. Därför är titeln på den senaste så passande; ”Keep me singing”. Här finns ingen låt som sticker ut, snarare är ”Keep me singing” ännu ett bevis på Morrisons höga kvalitet såväl när det gäller text, musik och inte minst arrangemang. En av Morrisons bästa på senare år.

Fleetwood Mac
Mirage

Warner

Återutgivning av i mitt tycke gruppens bästa album som oförtjänt stått i skuggan av ”Rumours” och ”Tusk”. Dock är den verkliga behållningen de 20 extraspår med diverse demos och outtakes. Det materialet är i flera fall bättre än vad som kom med på originalversionen, exempelvis Stevie Nicks ”That´s allright” som vinner på ett mer avskalat arrangemang, likaså gäller också Lindsey Buckinghams ”Oh Diane”. En makalös version av klassikern ”Cool water” överraskar.
Oktober 2014
Tomas Andersson Wij – Mörkrets hastighet
Ännu ett skilsmässoalbum! TAW sällar sig till skaran manliga singer-songwriters som delgett oss sina relationsproblem, det finns ju några stycken Dylan, Springsteen, Wiehe och Lundell för att nu nämna några. Mörkrets hastighet avviker dock inte i sitt uttryck från TAWs tidigare album. TAW är de små nyansernas mästare med förmåga att med enkla ord beskriva vardagsupplevelser som de flesta av oss kan relatera till. TAW är också duktig på att få till melodier som harmonierar väl med texterna. Jag är inte förvånad att TAW samtidigt ger ut sina sångtexter i bokform. Jag gillar mycket Mörkrets hastighet.

Jeannie C Riley – Harper Valley PTA - The Plantation Recordings 1968-1970
En utmärkt samling som rymmer Rileys fem första album (!) och som visar en artist med mer i bagaget än en hitlåt. Arrangemangen är mycket tidstypiska vilket med råge bidrar till att göra The Plantation Recordings till en lyssnarupplevelse.

The Don Darlings
Don Darlings från Göteborg spelar musik som bäst låter sig beskrivas som dark southern americana. Vid en första lyssning hör jag låtar som i sakta mak tuffar fram i en kollektiv mollstämning där såväl musik som text är svåra att få grepp om. Dock, med upprepade lyssningar framträder låtarna som egna personligheter. ”Provide Me An Angel”, ”Transcendental Noice” och ”Moonshine Baby” är favoritspår. Det ska bli spännande att följa gruppens framtida öden och äventyr.

Lee Ann Womack – The Definitive Collection
En sen upptäckt för min del (tack till Magnus Eriksson), därför fungerar denna dubbel-cd utmärkt för vidare utforskning av Womacks katalog. En låttitel som ”A Man With Eighteen Wheels” är svår att argumentera emot!

Elvis Presley – That´s The Way It Is
Gigantisk box (åtta CD/två DVD) från Elvis tredje säsong på International, Las Vegas (1970). Här finns förutom bägge tidigare utgivna DVD-versioner av dokumentären ”That´s the Way It Is” även originalalbumet, sex konserter samt en CD där Elvis och musiker repeterar inför premiären.
En någorlunda sansad människa tycker förstås att det här är överkurs, varför lyssna på sex konsertupptagningar där repertoaren i stort sätt är densamma? Sant och visst, men vi andra vill ha ännu mer.

Crosby, Stills, Nash & Young – CSNY 1974
Graham Nash sammanställning av de inspelningar som gjordes i samband med den återföreningsturné som med mycket möda genomfördes 1974. Stora egon och framgångsrika solokarriärer gjorde att återföreningen dröjde. Gruppen framträdde i huvudsak på jättelika utomhusarenor, typ Wembley. Därför är det överraskande att ljudupptagningen är så bra och att gruppen är så pass samspelt och ofta tillför kollegornas låtar en extra dimension. Stills ”Johnny´s Garden” är ett utmärkt exempel.
Repertoaren är till största delen hämtad från den CSNs debutalbum och uppföljaren ”Deja Vu´” där ju Neil Young ansluter som medlem men också från respektive soloalbum.

Leonard Cohen – Popular Problems
Alltid bäst när det gäller!

Mars 2015
Annaleena Presley - American Middle Class
Brandi Carlile - The Firewatcher´s Daughter
Jackson Browne - Standing in the Breach
Allison Moorer . Down to Beleiving
Joni Michell - Love Has Many Faces

Avdelning bättre sent än aldrig:
Kasy Musgraves - Same Trailer, Different Park
Ashley Monroe - Like a Rose
Brad Paisley - Wheelhouse

Juli 2015
Rolling Stones - Sticky Fingers
Stones kanske bästa album, inget de producerat därefter når upp till detta.

Jason Isbell - Something More Than Free
Når inte upp till »Southeastern« men likväl väldigt, väldigt bra.

Leonard Cohen - Can´t Forget
Cohen har en märklig förmåga att leverera angelägna live-album.

Ellen Sundberg - White Smoke and Pines
Växer hela tiden.

David Urwitz - Ett försök till samling
Utmärkt urval. Det är dags att upptäcka en av Sveriges bästa låtskrivare.

James Taylor - Before the World
Taylor har aldrig gjort ett dåligt album, häpnadsväckande att han har rösten i behåll. 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.