Rootsy logo  
Rootsy logo

Artist
Bright Eyes

Bright Eyes med Conor Oberst i spetsen slutar aldrig att förvåna. Det unga musikundret fullkomligen sprutar ur sig nya låtar och som om det inte vore nog med att vid 24 års ålder släppt eps och album sedan elva år tillbaka, är det nu dags för två nya album. De kommande fullängsskivorna ”I¹m Wide Awake, It¹s Morning” och “Digital Ash In A Digital Urn” släpps samtidigt den 24 januari.

De två senaste åren, alltsedan Bright Eyes släppte det fjärde fullängdsalbumet ” Lifted or The Story Is In The Soil, Keep Your Ear To The Ground” har den unge musikern tagit klivet ut på mer kommersiella marker och nått ut till en bredare publik. I och med arenaturnén han gjorde tillsammans med Bruce Springsteen och REM i samband med presidentvalet i staterna i oktober, säkrade han än en gång sitt rykte som oerhört framgångsrik då han endast med sin bländande röst och en akustisk gitarr behöll full fokus från tusentals rockfans alla låtar igenom!

Den store kritikerfavoriten Bright Eyes, som så många gånger blivit hyllad för sina fantastiska album, visar än en gång med sina nya låtar att han är en av de största amerikanska låtskrivarna. Som vanligt har Oberst oerhört mycket att berätta och all den kärlek, intensitet och smärta som han är känd för väller även fram på dessa två väldigt olika album.

“I¹m Wide Awake, It¹s Morning” är en lugn och skön platta med country-doftande låtar. Emmylou Harris och Jim James från My Morning Jacket är med och gästsjunger på några spår. Den andra plattan (i inspelningsordning) “Digital Ash In A Digital Urn” skiljer sig från “I¹m Wide Awake, It¹s Morning” på så sätt att den är mer välproducerad och bandcentrerad men även på detta album dyker det upp en gäst, denna gång Nick Zinner från Yeah Yeah Yeahs.

Recensioner:
I´m wide awake, It´s morning I´m wide awake, It´s morning
Recenseras av Tom Skjeklesæther
Läs mer
 
Live:
22/3 Cosmopolite, Oslo
24/3 Debaser Medis, Stockholm
 
Nyheter:
[2010-12-02] Bright Eyes svanesang?
[2006-12-20] The future is so Bright Eyes..
[2006-07-24] Bright Eyes rariteter
[2005-12-06] Med tindrende juleøyne...
 
 Länkar:
AMG biografi
 


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.