Rootsy logo  
Rootsy logo

Artist
Cordle, Larry & Lonesome Standard Time

Säg Bluegrass och tankarna går kanske till ”Den sista färden” och ”Bonnie & Clyde”, filmer som bägge har snabba banjolåtar som ledmotiv. Ursprungligen var bluesgrass namnet på ett gräs som växer i den amerikanska delstaten Kentucky, men blev också namnet på den countrymusik som uppstod när banjo och gitarr mötte mandolin och fiol, irländskt och franskt mötte cajun, och blues från sydstaterna drev upp tempot.

Larry Cordle är en etablerad låtskrivare och sångare som bland annat har skrivit hits åt countrystjärnorna Allison Krauss och Garth Brooks. Sedan flera år arbetar han regelbundet med de fem medlemmarna av The Lonesome Standard Time, och i dag hör konstellationen till de mest eftersökta bluegrassbanden i USA.

Bakom sig har Larry Cordle & Co flera cd. ”Precis vad som behövdes för att blåsa liv i country”, tyckte USA Today om den senaste. ”Ett bluegrassband med lite rock n’roll-attityd”, har Larry Cordle själv sagt. Bluegrass med detaljer man ofta inte hör.

Ett eget sound, helt enkelt, ett sound som givit bandet en rad utmärkelser, bland annat en Grammy-nominering för bästa bluegrassalbum 2000.

Medlemmar i The Lonesome Standard Time är: Booie Beach, gitarr, Kim Gardner, dobro/gitarr, Mike Anglin, bas, Kristin-Scott Benson, femsträngad banjo, och Chris Davis, mandolin.

Länkar:
Officiell hemsida
AMG biografi
 


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.