Rootsy logo  
Rootsy logo

Artikel / Krönika
Sex & Drugs & Rock & Roll
Av Anders Sundin

Det blev inte så många skivor för brittiske punklegenden och ordtrollaren Ian Dury (1942–2000). ”New Boots and Panties!!” (77), ”Do It Yourself” (79) och ”Laughter” (80). Egentligen bara två eftersom den sistnämnda saknade låtskrivarpartnern Chas Jankel och då saknades mycket av magin.

På den här fina biografin över Ian Durys liv som gick upp biograferna i Storbritannien i år spelas den poliosjuke och udda kultfiguren helt briljant av Andy Serkis. Ian Dury var med och skrev soundtracket till slutet av 1970-talet med låtar som ”Sex & Drugs & Rock & Roll”, ”Sweet Gene Vincent” och ”Hit Me With Your Rhythm Stick”.

Här skildras hur Dury och hans band Blockheads slog sig fram trots att de hade de mesta emot sig. Men det som de saknade i utseende och anpassningsförmåga tog de igen på charm och välspelade låtar. När Dury 1981 blir ombedd att skriva en låt för ”Internationella året av handikappade personer” skriver han ”Spasticus Autisticus” som omedelbart bannlyses av BBC. En helt underbar scen i filmen.

DVD/Blueray (import)

Läs mer om Dury, Ian


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.