Rootsy logo  
Rootsy logo

Artikel / Krönika
Rootsy söker arrangörer och ambassörer
Av Björn Pettersson

Rootsy-arrangörer

Rootsy har nu arrangerat turneer i ett års tid och vi är väldigt nöjda med resultatet. Precis som vi var övertygade om när vi startade RootsyLive finns det ett stort behov ute i landet att få gå och se »riktig musik« som inte anpassat sig efter några trender eller vad radion kräver för att vara kommersiellt gångbar. Våra turneer med Chip Taylor begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting, Kendel Carson, Mary Gauthier, Eilen Jewell, Cedric Watson, Holly Williams, Lost Bayou Ramblers och Willy Clay Band har fått fantastiskt respons både av redan frälsta och människor som introducerats in i Rootsy världen genom ett konsertbesök. En sak vi märkt är att desto mer arrangören brinner för den typ av musik vi jobbar med desto bättre blir resultatet. Var kan vara en bättre plats att söka efter entusiastiska musikälskare än hemma på rootsy.nu?

Vi har också kommit fram till att det finns otroligt mycket engagerat och dugligt folk ute i landet som utan problem kan ta emot artisterna på ett trevligt och positivt sätt och samtidigt arrangera en konsert på en lämplig spelplats i sin stad/ort. Ett arrangemang kan ske i samarbete med krögare, förening, kommun etc. Vi guidar er gärna runt bland alternativen. Det är oftast ett minne för livet att få träffa och lära känna de artister vi jobbar med. Det är också en fantastisk känsla när konserten är igång och man känner vilken glädje man bidragit med för både publik och artister. Viktigast av allt är att den bästa livemusiken verkligen inte är detsamma som den dyraste. De artister som vi jobbar med måste vara det mest prisvärda som finns att uppbringa. Det finns inga betydande ekonomiska risker i att arrangera de flesta av våra artister. Det finns faktiskt en god chans att få till en extrainkomst samtidigt som man får göra något roligt!

Om du är intresserad av att börja arrangera kommer du få allt stöd från RootsyLive för att genomföra arrangemanget. Vi hjälper dig med vad vi kan. Det kan röra sig om allt från hur man gör promotion till hur man kan söka kommunalt stöd för ett arrangemang. Idén med den här verksamheten är att vi ska bidra till positiva och trevliga kulturupplevelser i folks vardag. Därför är vi måna om att de artister och människor vi jobbar med följer samma ideal och attityd. Det känns som att americana/roots-världen verkligen är en plats för sköna personligheter och bra inställning!

Om du är intresserad eller vill ställa ytterligare frågor kan du kontakta Björn på

bjorn@rootsy.nu eller ringa dagtid på 076-1171015 begin_of_the_skype_highlighting              076-1171015      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              076-1171015      end_of_the_skype_highlighting.

Rootsy-ambassadörer

Vi är bara två som jobbar på Rootsy och det är mycket vi skulle vilja göra som det omöjligt blir tid till. Vi har därför bestämt oss att söka efter folk i vår gemensamma community som kan tänka sig att bli rootsyambassadörer. Att bli rootsyambassadör skulle kunna vara vad som helst men innebär initialt:

-att man anmäler sig som frivillig att följa med våra amerikanska gäster som chaufför/värd när de turnerar runt Sverige. Våra turneer är inte av den storleken att det finns ekonomiskt utrymme att anställa turneledning samtidigt som det inte finns tid eller möjlighet för oss att alltid följa med artisten. Vi vet samtidigt hur uppskattat det är när vi haft med någon. Tacksamheten har varit stor! Vi tror att det är ganska många som kan tilltalas av tanken att få hänga med artister man beundrar under en period och se konserter varje kväll. Att på det få komma iväg och bo på hotell och äta på restaurant varje dag blir ett äventyr få får uppleva. Det finns ingen lön att hämta men samtidigt har man allt betalt när man är iväg.

Det som förväntas av en när man är med är att man är en bra värd och behjälplig när det behövs. Man tar artisten till rätt ställen och i tid samtidigt som man hjälper till vid i och urlastning eller när artisten ber om hjälp. Vid oklarheter med arrangörer eller liknande finns Rootsy alltid beredda att gripa in. Allt är planerat av Rootsy innan turnen startar och man följer en ganska detaljerad turneplan som alla i sällskapet får.

- att representera rootsy på festivaler och olika konserter genom att man under vissa tider finns vid ett bord för information etc. Det kan vara ett sätt att få uppleva en massa bra musik och samtidigt träffa människor med samma intresse som en själv. Man kan själv föreslå tillfällen där Rootsy borde finnas representerat.

Om du är intresserad eller vill ställa ytterligare frågor kan du kontakta Björn eller Håkan på

Björn: bjorn@rootsy.nu eller ringa dagtid på 076-117 10 15.
Håkan: hakan@rootsy.nu eller ringa dagtid på 073-435 26 68.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.